אודות תיאטרון השחר רב-תרבותי

את עמותת "תיאטרון השחר רב – תרבותי" חלמה, הקימה, ומקיימת השחקנית והיוצרת גילית יצחקי. יצחקי היא הרוח החיה בעמותה ומסירותה רותמת אנשים רבים מתחומי האמנות, החינוך, והעשייה החברתית.

חזונה ליצור מסורת תיאטרלית העוסקת בתרבויות ובמורשות של קהילות יהודי ערב והמזרח תוך פיתוח שפה אומנותית ייחודית השואבת את השראתה מתרבויות אלו. חזון זה הביא להקמת עמותת "תיאטרון השחר רב תרבותי" שפועלת משנת 2015.

תיאטרון השחר בא לעולם מתוך רצון לתת מענה בשדה התיאטרון לתשוקה ההולכת וגוברת של רבים להכיר את סיפורי החיים של יהודים יוצאי מדינות ערב ולהתוודע למרקם החיים הייחודי ורב-פנים שלהם שהחל בארצות מוצאם ונמשך שנים רבות לאחר עלייתם לארץ.

הצגת הביכורים של התיאטרון "הבנות של אבא" זכתה לשבחים על הישגיה האומנותיים והמקצועיים ואף הושוותה ל"כנר על הגג" ולטרילוגיה של נגיב מחפוז (זוכה פרס נובל לספרות 1988) "בית בקהיר" וכן נכללת ברפרטואר תרבות לישראל וסל תרבות. בשנת 2018 זכתה יצחקי בפרס אח"י על תרומתה החלוצית במחקר,כתיבה והפקת ההצגה "הבנות של אבא" ובהקמת התיאטרון.

עד היום צפו בהצגה כ – 80,000 איש. הצלחה חסרת תקדים.

עיקרון נוסף שמנחה את התיאטרון הוא יצירת דיאלוג עם האוכלוסייה הערבית בארץ שלא נחשפה לסיפורם ולהווייתם של קהילות יהודי ערב שחיו בארצות ערב במשך כ 2,600 שנים ומטבע הדברים חולקות אוצר תרבותי רחב (שפה, מוסיקה, אוכל, תרבות, אמנות, מנהגים, אמונות) עם העולם הערבי

פעילות הסטודיו

בשנת 2018 קבע התיאטרון בית לפעילותו בסטודיו בדרום תל אביב:

בסטודיו מקיים התיאטרון פעילות חברתית: סיורים לימודיים, הרצאות, שיח אומן, סדנאות , פעילויות לקהל מגוון ולתושבי השכונה והתנדבויות אמנותיות רבות. בנוסף, תומך התיאטרון ומעודד יוצרים צעירים ובני נוער תלמידי מגמות תיאטרון, תלמידי מגמות ערבית, מוסיקה, אומנות.

הפעילות הרבה מחברת בין יוצרים, אנשי רוח, ושחקנים לבין אזרחים מבוגרים ובני נוער.

 

סלון תרבות

תיאטרון השחר רב תרבותי פותח מסורת חדשה של מפגשי סלון תרבות, שיתקיימו מעת לעת.

המפגשים בסטודיו/הווירטואלי אותם נקיים, הולכים בעקבות אותה תפיסה שהנחתה את הקמתו של התיאטרון.

הסיפור המשותף שלנו הסיפור הישראלי הזהות המשותפת המתחדשת שלנו אינם רגישים ואינם קשובים מספיק לקולות, לריחות, לצלילים ולחוויות של כלל הקבוצות שמרכיבות את החברה שלנו בעיקר את זאת של יוצאי ארצות ערב.

המפגשים כאן נועדו לקחת חלק צנוע במאמץ המשותף לרבים להתמודד עם האתגר הגדול הזה.

במסגרת המפגשים שלנו פה אנחנו נפגוש אנשי רוח אמניות ואמנים מעולמות תרבות שונים תיאטרון, שירה, קולנוע, ספרות ועוד שישתפו אותנו בעולמות התוכן השונים שלהם ושיספקו עלומת אור על פרקים פחות ידועים ומוכרים של החוויה הישראלית ושל הניסיון ההיסטורי העומד מאחוריה.

מתוך סלון תרבות שהתקיים בסטודיו התיאטרון :

אירחנו את היוצר ובמאי הסרט, בני תורתי בסרטו "הבלדה לאביב הבוכה", מחווה למורשת המוזיקה המזרחית השורשית. הסרט היה מועמד לתשעה פרסי אופיר בשנת 2012 וזכה בארבעה, אחד מהם המוזיקה הטובה ביותר של היוצר מארק אליהו

מתוך סלון תרבות דיגיטלי:

בהשתתפות: פרופ' יוסי יונה, השחקן אלי מנשה והיוצרת גילית יצחקי

להזמנות חייגו 050-6398300 / 03-6420955

או מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי:

גלילה לראש העמוד
אשמח לשוחח
אפשר לעזור לך?
שלום, נעים מאוד.
איך אפשר לעזור לך?